Grudzień

Niezapomniana i pyszna Kolacja Wigilijna

Wigilia firmowa to czas spotkań z przyjaciółmi, w szczególnej, ciepłej atmosferze, która wprowadzi nas w czas Świąt Bożego Narodzenia.

Dlatego, oprócz smacznych dań oferujemy w naszej Restauracji wyjątkową atmosferę. Widok z okien na rozświetlony tysiącem lampek zabytkowy Stary Rynek w Poznaniu oraz uroczysty wystrój sal i stołów.

Obsługa, która dołoży wszelkich starań, by wieczór przebiegł w miłej i ciepłej atmosferze, a nasi kucharze, dzięki swoim wysokim umiejętnościom, potwierdzonym zdobytymi nagrodami, przyrządzą dla Państwa dania nawiązujące do kuchni staropolskiej, podane w nowej odsłonie. Słyniemy z łączenia tradycyjnych smaków i nowoczesności.

Do kosztów rezerwacji należy doliczyć 5% opłaty serwisowej.

Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z ofertą.

  • Zestaw 100 zł netto od osoby
  • Zestaw 150 zł netto od osoby
  • Zestaw 200 zł netto od osoby

Zestaw 100 zł netto od osoby

Przystawka

  • Pasztet staropolski z wiśnią

Zupa

  • Aromatyczny krem grzybowy z olejem rozmarynowym

Dania główne

Podane na półmiskach (proszę wybrać 2 dania – łącznie 120g na osobę)

  • Karp smażony z masłem kolendrowo - limonkowym, dorsz w sosie cytrynowym, pierogi z kapustą i grzybami, schab ze śliwką, roladki z kurczaka z farszem duxelle, pierogi z kapustą i wędzoną śliwką

Dodatki (proszę wybrać 4 – łącznie 200g dodatków na osobę)

  • ziemniaki maślane, kapusta kiszona duszona w winie z tymiankiem, pieczone karmelizowane warzywa korzeniowe, babka ziemniaczana z sosem grzybowym

Deser (łącznie 80g/ osobę)

  • Wybór ciast świątecznych (sernik, piernik, makowiec, ciasto marchewkowe)

Zestaw 150 zł netto od osoby

Talerze przystawek (łącznie 80g na osobę)

  • Śledź po polsku
  • Wołowina, puree z czosnku, konfitura z pomidorów
  • Pasztet staropolski z wiśnią

Zupy do wyboru

  • Aromatyczny krem grzybowy z olejem rozmarynowym
  • Tradycyjny barszcz z pasztecikiem

Dania główne (proszę wybrać 3 – łącznie 150g/os

  • Karp smażony z masłem kolendrowo - limonkowym, dorsz w sosie cytrynowym, pierogi z kapustą i grzybami, schab ze śliwką, roladki z kurczaka z farszem duxelle, pierogi z kapustą i wędzoną śliwką, pieczeń staropolska z suszonymi owocami i czosnkiem, staropolski bigos z dziczyzną, grzybami i suszonymi owocami

Dodatki (proszę wybrać 4 – łącznie 200g dodatków na osobę)

  • ziemniaki maślane, kapusta kiszona duszona w winie z tymiankiem, pieczone karmelizowane warzywa korzeniowe, babka ziemniaczana z sosem grzybowym, korzenna modra kapusta.

Deser (łącznie 80g na os.)

  • Wybór ciast świątecznych (sernik, piernik, makowiec, ciasto marchewkowe)

Zestaw 200 zł netto od osoby

Bufet dla minimum 30 osób

Przystawki (proszę wybrać 5- łącznie 100g na os.)

  • Tatar z wędzonego pstrąga, kompresowane ogórki, serek mascarpone
  • Wołowina, puree z czosnku, konfitura z czerwonej cebuli
  • Pasztet staropolski z wiśnią
  • Mini tatar wołowy na grzance
  • Korzenne śledziki podane z cytrynową gęstą wiejską kwaśną śmietaną, i jabłkiem
  • Roladki z cukinii z fetą i suszonymi pomidorami
  • Pasztet z soczewicy z puree marchewkowym (wege)
  • Sakiewki z ciasta francuskiego z farszem grzybowym

Zupy (proszę wybrać 2)

  • Aromatyczny krem grzybowy z olejem rozmarynowym
  • Tradycyjny barszcz z pasztecikiem
  • Krem rakowy

Dania główne (proszę wybrać 5 – łącznie 200g/os

  • Karp smażony z masłem kolendrowo - limonkowym, dorsz w sosie cytrynowym, pierogi z kapustą i grzybami, schab ze śliwką, roladki z kurczaka z farszem duxelle, pierogi z kapustą i wędzoną śliwką, pieczeń staropolska z suszonymi owocami i czosnkiem, staropolski bigos z dziczyzną, grzybami i suszonymi owocami, pieczeń z dzika

Dodatki (proszę wybrać 4 – łącznie 200g dodatków na osobę)

  • ziemniaki maślane, kapusta kiszona duszona w winie z tymiankiem, pieczone karmelizowane warzywa korzeniowe, babka ziemniaczana z sosem grzybowym, korzenna modra kapusta, buraki marynowane w occie balsamicznym, kapusta z grochem.

Deser

  • Wybór ciast świątecznych (sernik, piernik, makowiec, ciasto marchewkowe) – łącznie 80g na os.
  • Mini deserki (1 szt. na os): Pana cotta, tiramisu.