13Kwietnia
W piątek, trzynastego (kwietnia 2018r.) o godz. 18.00 zapraszamy na promocję książki „Między wódką a zakąską” i spotkanie autorskie z Aleksandrem Baronem i Łukaszem Klesykiem.
Po spotkaniu – degustacja wódek
Sprawdź listę degustowanych wódek
Koszt uczestnictwa w degustacji: 50 zł, Vouchery do nabycia na stronie www.pod-niebieniem.pl, w zakładce „Menu/Vouchery”
07Kwietnia
Serdecznie zapraszamy,
na koncert piosenek Agnieszki Osieckiej oraz Wojciecha Młynarskiego pt. "Ci chłopcy mówią do Nas takie rzeczy..."
Blanka ADAMCZYK vocal [ Posłuchaj na YouTube ]
Wiesław STIELER piano + vocal
Rafał MAŁEK konferansjer
7.04.2018 zaczynamy o 20.00
WSTĘP 35 ZŁ
Bilety do nabycia w Restauracji lub bezpośrednio przed koncertem, po uprzedniej rezerwacji dokonanej telefonicznie lub mailem najpóźniej do 6.04.2018r.
23Marca
Beczek używano niegdyś głównie dlatego, że były szczelne, nie tłukły się w transporcie i dawały łatwo przetaczać. Dzisiaj ceni się je ze względu na szczególny wpływ, jaki drewno dębowe wywiera na strukturę i charakter wina.
Podczas degustacji dowiemy się jaki wpływ ma maceracja w beczce na wino, trochę o historii naczyń do przechowywania wina, dowiemy się jakie drewno jest używane do produkcji beczek i czym różnią się beczki z dębu amerykańskiego od beczek z dębów europejskich
9Marca
9 marca 2018r. zapraszamy na ucztę dla Podniebienia czyli spotkanie z Markiem Grądzkim, który opowie nam o swoich serach,
produkowanych dla najlepszych szefów kuchni w Europie, w tym dla Modesta Amaro.
Spotkanie połączone jest z degustacją win z wprowadzanej do stałego naszego menu karty Kone Sera.
O takich pozycjach jak Chablis czy Barolo i innych winach dobranych do prezentowanych serów, opowie
Marek Goralski - somelier z firmy Wine Bureau.
Start godz. 19:00. Koszt uczestnictwa: 90 zł.
Vouchery do nabycia na stronie internetowej w zakładce „Menu/Vouchery”
23Luty
23.02.2018r. proponujemy Państwu podroż po szczepach. Somelier z firmy Wine Bureau opowie nam o szczepach: sangiovese, carmenere, shiraz. Będzie możliwość degustacji win opartych o te szczepy oraz autorskich przekąsek szefa kuchni.
Spróbujemy z naszej winoteki:
Szef kuchni na ten wieczór przygotował przekąski:
Start: godz. 19.00, koszt 30 zł/osobę
Vouchery do nabycia na www.pod-niebieniem.pl w zakładce „Menu” lub w restauracji.